8 år med drømmer og planlegging…men hva med handling?

I 8 år har Rudi og jeg snakket om jordomseilingen. Vi har drømt, lest bøker og blogger og kikket på båter på finn.no. Det tok tid før vi kom frem til en dato for når vi skulle dra. Det var liksom alltid noe annet som skjedde. Utdannelse, vi hadde hund, vi skulle gifte oss, nye jobber, kjøp av hus, få barn etc etc.

Plutselig, i vinter, slo det oss, at om vi skulle dra i mai 2016 var det på tide å gjøre noe annet enn å drømme! Vi måtte kjøpe båten i sommer!!! 2 sesonger med seiling er nemlig ikke mye. Det er heller ikke mer enn tiden vi trenger for å bli kjent med båt og utstyr. For ikke å snakke om kjøp og installering av utstyr!

Nå sitter vi her, litt irriterte på oss selv, for hvorfor satt vi bare å drømte, uten å handle? Det er sånn de fleste drømmer bare blir drømmer. Vi kunne ha tatt seilkurset for 5 år siden. Båtførerprøven kunne vært unnagjort for lengst. Dykkerlappen, VHF kurs, vi kunne meldt oss som regattamannskap. Vi kunne skaffet oss verdifull erfaring for lenge siden! Men det å drømme er så behagelig. Så trygt!

For å sette ekstra press på oss selv, har vi sagt til alle som vil høre at vi skal på jordomseiling. Da er det mye vanskeligere å trekke seg. Så nå kunne vi ikke utsette ting lengre! Vi ville ikke være de som bare snakket om den store turen. Nå er det handling som gjelder.

 

Advertisements

3 thoughts on “8 år med drømmer og planlegging…men hva med handling?

  1. Det er viktig å drømme! Praktiske ferdigheter kan man alltids tilegne seg, men dere har gjort det helt riktige: Brukt tid på å drømme…….! Viktig! Og riktig!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s