Kjøpet av Delfini

Siden vi ikke kunne NOENTING om seilbåter, bestemte vi oss for å ikke reise å se på båter før etter seilkurset, i midten av mai. Da ville vi ihvertfall ha vært ombord på en seilbåt, før vi skulle kjøpe vår egen. Sikkert en fordel 🙂

Så kom Delfini ut på finn.no. En uke før seilkurset. En Bostrøm, i vår prisklasse, med masse utstyr!!! Vi kunne ikke la denne sjansen glippe mellom fingrene. Vi sendte en epost og fikk svar, nesten med en gang. Selger ville at vi skulle ringe. Rudi var helt på tuppa!!! Hva skal vi spørre om? Vi er jo totalt amatører! Vi kan jo ikke drive å se på seilbåt uten å vite hva vi skal se etter!

Styrbord??Babord??Opp??Ned??

Styrbord??Babord??Opp??Ned??

 

 

Jeg ringte og møtte en blid og hyggelig mann, som svarte på alle dumme og uvitende spørsmålene som kom. Han likte tanken på å selge båten til noen som skulle på langtur. De syntes de var blitt for gamle til å ha glede av båten. Vi skulle møte de for å se på Delfini noen dager senere. Vi satt oss ned å skrev en liste over hva vi skulle spørre om. Rudi var, om mulig enda mer på tuppa! Jeg var, merkelig nok veldig rolig. Panikken har kommet i ettertid!

Lista vi skrev. Den er på MANGE flere sider

Lista vi skrev.

 

 

 

20140802_142131

 

 

 

Vi snakket med Asbjørn og Britt (selgerne), dagen før vi skulle se på båten. Da fikk vi vite at det var 3 andre som skulle se på den, samme dagen som oss. Nedtur….

Vi ankom Skarpsno Bøyehavn. Den store, sorte masten så vi, lenge før vi kom til brygga. Vell ombord i båten blir vi servert boller, brus og kaffe. Vi rakk nesten ikke å se oss rundt i båten, før vi begynner å prate med Asbjørn og Britt om langturseiling, steder å besøke, utfordringer, og mye mer. Vi skjønte fort at Delfini virkelig var babyen deres. Det ble til en 3 timer lang samtale, hvorpå Rudi og Asbjørn endte opp i salongen med et glass rom i hånda. Lista med spørsmål ble fort glemt!

Da vi kom hjem gikk det en time med litt for og imot argumentasjon. Det ble mange”for”. Vi ringte Britt. Jeg la inn et bud og sa at vi gjerne ville være med å klargjøre båten for salg, hvis de ville selge til oss. Hun fortalte at de allerede hadde fått inn et bud. Det var høyere enn det vi kunne gå. Klump i magen…

Så sa hun at de veldig gjerne ville se båten på langtur igjen. Å de kunne trenge hjelp med å klargjøre båten. HIPP HURRA! Delfini var vår! Vi hadde fått drømmebåten, innenfor budsjettet! 20140711_113409

 

“Med på kjøpet” fikk vi også Britt og Asbjørn. To fantastiske mennesker som vi har tatt mang en SOS telefon til! Mer om det i et annet innlegg.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s