Redningsselskapet….LENGE LEVE!!!

849 kr i året. Det er prisen for medlemskap i Redningsselskapet. Rudi maste fælt før vi dro på ferie…. Nå må vi melde oss inn…Tenk hvis…bla bla bla. Tenkte jeg 🙂 Rudi ordnet medlemskapet. Jeg skulle betale fakturaen, når den kom. Litt sløseri med penger, tenkte jeg. For hvilke problemer kan man støte på i Oslofjorden liksom…

Jeg er evig takknemlig for at Rudi maste på meg for å få betalt den fakturaen!

Etter den noe dramatiske ilandstigningen på Oscarsborg, lurte vi på om vi var nødt til å bakke båten hjem til Frognerkilen. Litt komplisert, siden hun som skrevet tidligere, bare bakker styrbord. Rudi tok grep og vandret ned i motorrommet. Han så fort at gear vaieren hadde hoppet av.  Han var ganske sikker på hvordan det skulle fikses, men vi turde ikke ta sjansen. Tenk hvis den ble satt feil. Forover hadde blitt bakover, bakover fremover, opp, ned…ja..du skjønner tegninga.last ned (1)

Etter to doser beroligende(rom), ringte vi Redningsselskapet. Vi hadde jo tross alt betalt fakturaen :p

images1111

De var ute på et akutt ambulanseoppdrag da vi ringte, men sa de skulle komme litt senere på kvelden. I mellomtiden hadde vi mange skuelystne på besøk. De hadde sett dramatikken tidligere, og klødde i fingrene etter å komme ned i motorrommet. Det er det positive og negative med båtmiljøet. Du møter utrolig mange behjelpelige og dyktige mennesker, men som ellers i verden er det mange verdensmestere også, som ødelegger mer enn de ordner, selv om de som oftest mener godt.  Vi bestakk de med noen øl og litt prat.

Klokken 21 ankom gutta. De var to stykker. En var maskinist. Den andre har nok vært borti urolige kvinnfolk før, for han ble i cockpiten sammen med meg og gikk gjennom hendelsen, minutt for minutt. De folka kunne tjent fett i psykologien 🙂 images22

GUD OG MASKINISTER

(sitat fra Asbjørn Skjea)

Mens den ene helten fra Redningsselskapet fungerte som terapeut for meg, fulgt den andre etter Rudi, ned i motorrommet. Det gikk ca 4 minutter før hodene deres dukket opp i luka. Problem solved! (Jeg kunne egentlig trengt litt mer tid med psykologen)

Før de gikk lyste de med lommelykter, ned på propellen til Delfini. Det var noe som ikke så helt riktig ut. “Kom bort til basen vår i morgen, så sender vi en dykker ned under båten”. Som sagt, så gjort.

Vi la oss inntil redningsskøyta. Dykkeren hoppet i vannet. Dykkeren var samme mannen som kvelden før hadde vært psykologen min. Dunk…bang…dunk….sa det, under båten. Noen minutter senere kom han til overflaten. “Dere må på land. Foldepropellen er montert feil”… Å nei! Prøv å finne en slipp, som tar opp en 4 meter bred, 9 tonn tung båt, på kort varsel….Ferie…Ikke når du har båt og barn!

Vi legger oss inntil redningsskøyta

Vi legger oss inntil redningsskøyta

Etter noen telefoner fant vi en slipp som kunne ta oss. Delfini kunne henge på trucken mens vi fikset problemet. De ville ikke kjøre for å sette båten på bukker. De syntes hun er for rund i skroget til å ta den sjansen.

To dager senere skulle hun på land. Øyvind, min bror, og Sanna, kjæresten hans, var med. De var supre barnevakter for Troy!

Øyvind og Troy

Øyvind og Troy

Asbjørn(tidligere eier av Delfini), møtte opp for å hjelpe. Etter en pling og en plong, litt fiks og dunk, var propellen i orden!

På vei opp.

På vei opp.

Delfini ble sjøsatt, og verden var i balanse igjen….helt til vi ble klar over problemene som kom, som følge av vibrasjonene fra den feilmonterte propellen. Mer om det i neste innlegg.

 

 

Advertisements

One thought on “Redningsselskapet….LENGE LEVE!!!

  1. Jeg har jo fått fortalt historien før, men sitter allikevel med hjertet i halsen når jeg leser dine minutt-for-minutt beretninger. Du skriver godt! Så godt at jeg stadig tenker noe sånt som at “Men, huffameg-da, dette kan da lilletullen min umulig klare alene, jeg må jo dra ut og ordne opp i ting for henne!” 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s