Problemer = løsninger. Læringskurven er bratt!

Da vi hadde montert foldepropellen riktig, og gled ut av Sjølyst Marina, var både Rudi og jeg lettet. Heldigvis hadde ikke vibrasjonene fra propellen ødelagt noe, eller skapt andre problemer….trodde vi….

Det er en sånn fæl “knute i magen” følelse når noe er galt med båten. Vi vet jo ikke hvor vi skal begynne for å fikse det. Tanker som “Kommer det til å bli dyrt? Tar det mye tid å fikse? Trenger vi hjelp, og isåfall, hva koster det….?”, svirrer rundt i hodet. last ned

Problemene dukket opp på rekke og rad. Delfini tok inn vann i motorrommet. Rudi kikket og kikket, men fant ikke ut hvor det kom fra. Over 100 liter i uka, siger inn under motoren. Motoren trekker også luft, gjennom dieseltilførselen. Det gjør at den er fryktelig tung å starte og går ujenvt. Begge disse problemene har kommet fordi propellen har skapt vibrasjoner. For sikkerhets skyld så har vi også fått tilbakeslag i toalettet….ÆSJ!!!

Da var det bare å brette opp armene. Troy har vært hos tante, mens Rudi har vært på båten for å fikse…HIPP HURRA FOR PAPPAPERM OG TANTER!!!!

Tante Ida,Troy og Amandus, koser seg på dekk.

Tante Ida,Troy og Amandus, koser seg på dekk.

Luftlekkasjen fikset Rudi på en kveld. Den mannen imponerer stadig! Motoren maler som en katt!

VVS anlegget er plukket fra hverandre og renset. Det var en møkkajobb, men problemet ser ut til å være løst. Det er helt OK å slippe og sitte med rumpa ut over badeplattformen, i Oslofjorden. Legger ikke ut bilde jeg…. 😛

Da gjenstod et problem. Hvor kommer alt vannet fra? Jeg var ganske sikker på at det kom fra propellakslingen. Rudi hadde lett etter lekkasjen flere ganger. 2 eller 3 kvelder har gått med i letingen etter “Delfinis skjulte kilde”.

Litt vin i sammenheng med tøy og bøy, gjør godt etter en dag under motoren.

Litt vin i sammenheng med tøy og bøy, gjør godt etter en dag under motoren.

” Er du sikker på at det ikke er akslingen, Rudi?” “JA! Jeg har sett der, mange ganger!!”

På søndag hadde jeg endelig tid til å hjelpe. Jeg glana ned i motorrommet….satt og stirret inn, i flere minutter. Med over 100 liter i uka, burde man kunne se lekkasjen. Vi startet motoren…Da rant vannet inn! Pakningen til propellakslingen…easy fix! Alt vi må gjøre nå er å kjøpe en rørtang som er stor nok. Noen ganger må det rett og slett et kvinnfolk til… 🙂

Det var en god følelse i magen, når vi forlot Delfini, trygt fortøyd. Disse problemene har fulgt oss i noen uker og det er en utrolig god følelse når knuta i magen slipper, og blir erstattet av en “vi klarte det” følelse!

Advertisements

2 thoughts on “Problemer = løsninger. Læringskurven er bratt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s