Skjev rigg blir lettere med besøk av gode venner!

Da vi planla båtferien vår, i mai hadde vi nok litt høye ambisjoner. Svenskekysten, krysse Skagerrak, kanskje København!

Vi kom til Nøtterøy….  Troy har fått nok av båtlivet etter to timer ombord om dagen, og vinden har ikke vært på vår side. Til gjengjeld har vi har fantastisk vær! Det har vært dager hvor vi har ligget mer utenfor båten enn oppi. 25 grader i vannet. 32 på land! Tilogmed Rudi har badet!

Troy har nok badet mer enn Rudi!

Troy har nok badet mer enn Rudi!

Sand, ingen hindring!

Sand, ingen hindring!

20140529_110206

Jeg, på vei opp i masta.

Over til riggen. Når vi har fått litt bølger har jeg ofte følt at riggen og båten, har vært to forskjellige deler. Litt ekkel følelse…men det var sikkert sånn det skulle være, for hva vet vi egentlig om rigg og sånn….Ingenting!!! Vi har heist seil, med stor entusiasme og opplevd fred og ingen fare….FARE!!!!

 

 

Vi kom til Fjærholmen, rett ved Nøtterøy. Det var en litt komplisert innseiling, med mye strøm og vind. Havna var litt trang, men det var tre båser ledig ved siden av hverandre. Jippi!!!! Sjansen var god for at jeg ville treffe en av de! Vi siktet på den i midten…traff den til høyre 😛 Båsen var 4 meter bred. Delfini er 3,95 meter bred…Det føles som å tre nåla!

last ned (2)...

 

Like etter nåla var tredd, kommer det en fyr bort til oss. Han så det var en Bostrøm. Likte båten, men lurte litt på den riggen vår. Den skal nemlig ikke stå bøyd fremover som en banan…Han het Truls og skulle vise seg og bli en reddende engel! Han viste oss hvordan vi skulle stramme masta, men turde ikke si for sikkert at alt var som det skulle. Vi fikk tips om å tilkalle en rigger. En rigger? hvilket dyr er det? Hadde aldri hørt om noe sånt…. Å hva koster et sånt dyr??

Vi fikk noen telefonnummere og ringte rundt. Vi var heldige, for vi fant en slik en rigger og han kom til oss! Han strammet og fikset, samtidig som han ga oss noen gode tips. Han sa vi var ganske heldige som hadde unngått skader på riggen…puh! Hadde det skjedd, kunne vi vinket farvel til jordomseiling! Da han var ferdig var både Rudi og jeg ganske spente på hva dette ville koste….500 kr!!! Hvor heldige går det ann og bli!!! 🙂

Rigger på besøk

Rigger på besøk

Andre dagen vi lå på Fjærholmen kom Monica, Børni og Markus på besøk. To gode venner og deres to år gamle sønn. De skulle bli en natt. En natt ble til tre. Vi storkoste oss! Vi skylder på de for at vi ikke kom oss lengre sørover… 😛 Men det var absolutt verdt det. To par like trøtte småbarnsforeldre…Og to svært aktive små gutter….en uslåelig kombo!

Gutta Krutt!

Gutta Krutt!

 

 

Jeg opplevde paradis, da Børni foreslo at han og Rudi skulle ta med gutta inn til Tønsberg, mens jeg og Monica kunne bli på båten! Ingen barn…bare oss..hva skal vi gjøre med all den tiden?? SÅ DEILIG!!!! Vi drakk rom, heiste oss opp i masta, bada, leste litt, drakk mere rom! Jeg blir salig bare jeg tenker på det…(fikk lyst på rom også!).

"Piker, rom og sang," barnefri, båtliv og sommer!

“Piker, rom og sang,” barnefri, båtliv og sommer!

FREEDOM!!!

FREEDOM!!!

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Skjev rigg blir lettere med besøk av gode venner!

  1. Flott båt dere har. Så dere fra båten bak dere på bilde (Wasa 410 – Baloo ). Lurte veldig hva det var så svømte over for å sjekke 🙂 noterte navnet på båten deres da nabobåt sa dere skulle på tur og opprette blogg. Googlet og fant dere. Veldig bra blogg 🙂 lykke til videre !

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s