It`s a jungel av dingser…out there!

Nå skal jeg bruke noen ord som sikkert ikke alle har hørt, eller skjønner. IKKE bli imponert! Jeg har knapt hørt de selv, og har lite grep om betydningen.

Troy, Rudi og jeg, var på messe i dag. Båter i Sjøen, på Aker Brygge. Der var det 1000 ting som kunne gjort jordomseiling enklere. Men det var de penga da….Jeg kaller det de tre B`er. Baby, Bryllup, Båt. Du kan legge til en ekstra null bak alt som har med det å gjøre.

Vi spurte og grov hos de forskjellige utstillerne. “Hva anbefaler du ift strøm?” “Kan du fortelle oss litt om EPIRB? Hva koster det?”  “Når det kommer til AIS, anbefaler du personlig eller tilknyttet båten?”  For hvert telt vi gikk inn i, kom vi mer forvirret ut. forvirretVi har brukt hele sommeren på å prøve å sette oss inn i alle disse rare ordene. Hvis du spør meg om forklaring vil du få “æææhh øøøh, kan du gjenta spørsmålet?” til svar.

Vi planlegger hvordan vi skal skaffe oss elektrisitet på turen. Solceller, vindmølle, slepegenerator?? Vi skal ha solceller. Tror vi må ha vindmølle. Er i tvil om slepegenerator. Noen kaller det haimat. Mange har opplevd å dra inn den dyrebare generatoren og oppdage at den er ødelagt og full at merker etter hai.

Haimat

Haimat

hai

 Er ikke sikker på om jeg vil ha haimat slepende bak båten 😛

På messa fikk vi høre om noe som het EFOY. En generator som produserer masse strøm, bruker nesten ikke bensin, lager lite lyd og tar lite plass. PERFEKT!!!

PERFEKT!!!

PERFEKT!!!

Våre strømproblemer er løst! Helt til vi så prisen… Ikke perfekt. 35 000 kr!

Hva sa du prisen var??

Hva sa du prisen var??

 Så da er vi tilbake i jungelen av dingser.

Det er nesten like mange ulike meninger om disse dingsene, som det finnes dingser. Så jo mer vi spør, jo mer forvirret blir vi.

Til bursdagen min ønsker jeg meg en båtordbok.

Finnes det en sånn bok der ute?

Finnes det en sånn bok der ute?

 Den skal forklare alle merkelige uttrykk, bruken av alle dingser, prisen, hvor vi kan kjøpe det, hvordan det monteres og om vi faktisk trenger det. Tror boken heter noe som “Ordbok for jordomseiling. Bostrøm 37. Dette trenger Rudi og Camilla”

Advertisements

2 thoughts on “It`s a jungel av dingser…out there!

  1. satser på at de som selger ikke leser dette innlegget. Min oppfatning av folk som selger duppeditter og dingser til båter, kun er opptatt av å selge. De fleste har ingen kompetanse på praktisk bruk på det store havet. Derfor blir det også mange meninger om et og samme produkt basert på rykter eller hva sjefen vil de skal si til kjøper. Mitt beste råd er å snakke med folk som har opplevd og benyttet disse sakene i det virkelige liv. Men, det handler også om smak og behag. Viktigst er at sakene er enkle i bruk, gir valuta for pengene, er solide og tåler en trøkk slik at ikke alle duppeditter og dingser må repareres i hver ny havn. Min erfaring er at saker må være mest mulig mekanisk og ikke full av elektronikk. Det holder IKKE til havs! Lykke til!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s