“Soveposer” på steroider!!!

Nå er høsten kommet. Delfini skal stå på land i vinter. Vi skal gjøre en del reparasjoner i det elektriske anlegget. Og sikkert andre reparasjoner som vi ikke vet om enda 😛 Hun blir tatt opp på land, på mandag. Det vil si at seilene måtte av båten og pakkes ned i seilsekker.

Rudi og jeg hadde et 2 timers vindu til å pakke seil, hvor supertante Ida passet Troy. Problemet var…hvordan gjør vi det??

Fokka (forseilet), som er det største seilet vårt, kom ned som en drøm. Det var ikke vanskelig i det hele tatt! Vi kikket på klokka idet fokka traff dekket. 1 time og 45 mintter igjen! Yohoo! 20140923_113339

Storseilet sto for tur. Det sitter fast i enden av bommen og i masta. Det sitter også fast i to reveliner. Revelinene brukes hvis man trenger mindre seilareal pga mye vind. Vi har hatt ambisjoner om å prøve å reve seil, i hele sommer, men vi har knapt rukket å heise storseilet. Prosjekt for neste år. Det begynner å bli mange av dem!

Ikke no problem!

Ikke no problem!

Eller??

Eller??

Hmmm

Hmmm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter litt turning og kaving rundt og under hauger av seil og tau, kom storseilet også ned.

20140923_122747Vi hadde nesten en time igjen!!! VI RULER!!! Tenkte jeg. Da gjenstod det bare å pakke seilene ned i posene sine. Enkelt!..jah… Husker du når du var sånn ca 8 år, og skulle pakke ned soveposen din? Det var den følelsen! Tenkt deg en sovepose på steroider….Det bare går ikke!!!

Vi ringte Asbjørn og Britt. (Delfinis tidligere eiere) De ga oss en oppskrift på hvordan steroidesoveposene skal pakkes.

I dag ligger seilene trygt, men kanskje ikke godt, rullet sammen, utenfor seilsekkene. Søndagens prosjekt er å legge de ut på plenen å pakke de pent sammen. Tror nesten jeg har bruk for en form av steroider selv, hvis vi skal få presset de inn i de bittesmå sekkene.

Legger ut bilde når vi har lykkes..en gang til våren kanskje 😛

Advertisements

One thought on ““Soveposer” på steroider!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s